18.11.2014

Meidän asunto



Takanawa Duplex: aamupuurolla
Miten saimme asunnon Tokiosta? Kriteereinä oli kolme asiaa: asunnon sijainti ei saisi olla liian kaukana yliopistolta, talossa pitäisi olla hissi tai vaihtoehtoisesti alakerrassa säilytyspaikka rattaille ja asunnossa pitäisi olla makuuhuone, jonka saa erotettua muusta asunnosta ovella.

Takanawa Duplex: kaivattu väliseinä
Erittäin kovan etsimisien jälkeen eksyin tällaiseen blogiin ja tarkemmin tähän postaukseen: http://riisa.net/index.php/2014/07/07/elamaa-tokiolaisessa-pilvenpiirtajassa/ ja sieltä bongasin yrityksen Duplex, Furnished Serviced Apartments. Heiltä voi kysellä mahdollisuutta myös lyhyempiaikaiseen asumiseen, mutta ilmeisesti pitkäaikaiset bisnesasujat ovat heidän pääkohderyhmänsä. 

Niinpä läksin ja otin yhteyttä heihin ja saman päivän aikana sain vastauksen kyselyihini.Kerroin, mitä olemme hakemassa ja kyselin, millaisia asuntoja heillä olisi halumallamme aikavälille vapaana. Meille suositeltiin kahta eri vaihtoehtoa, josta toinen oli hulppea kattohuoneisto Roppongilla ja toinen vaihtoehto oli tämä kotoista ja kiva kaksi Shirokanetakanawalla. Hinnan vuoksi meiltä jäi tuo eka vaihtoehto täysin pois laskuista, mutta näin jälkikäteen olen ikionnellinen, että myöskään asuinalueen vuoksi emme päätyneet Roppongille. Se on elämää vilisevä, turistienkin suosiossa oleva ostos,- biletys- ja hengailualue. Not for us.

Takanawa Duplex: aamupuuron syönti jatkuu

Pitkien paperienlähetysrituaalien jälkeen saimme ilmoituksen, että meidät on hyväksytty asukkaiksi. Meiltä tarvittiin siis sähköpostitse kuvat passeista, miehen käyntikorteista, palkkakuitista ja lisäksi tietoja Aalto-yliopistosta. Hip hurraa, olimme aivan superinnoissamme, että vihdoin meillä oli tukikohta, minkä ympäriltä saattoi alkaa tutkia asuialuetta. Olikin hauskaa, kun saavuimme Tokioon ja kotikadullemme, että tunnistimme sen oitis siitä syystä, että olimme seikkailleet kaduilla google mapsin avulla jo useita kertoja. Kotikulmat olivat siis tuttuja jo ennalta. Google maps on kyllä vaan niin mahtava ohjelma, että ei voi muuta kuin kiittää sen kehittäjiä! Tältä meidän "kulmat" siis näytti etukäteen ja samaltahan ne näyttää nytkin.

Takanawa Duplex: vaunut mahtuu tuplana juuri ja juuri
eteiseen, mutta ohipääsy onkin sitten hankalampaa.
Eli jos haluat asunnosta pois, niin työnnät vaunut
ulko-oveen kiinni ja sujahdat vessaan. Sitten vaunut
itsesi ohitse viuh vessanoven ohi ja sitten olet vapaa
poistumaan asunnosta.
Onneksi pelastustikkaat löytyvät parvekkeelta...
Asunto on siis kaksio, nelisenkymmentä neliötä iso. Tässä on olohuone, keittoseinämä, wc-kylpyhuone, eteinen, parveke ja liukuovella omaksi huoneekseen erotettava makuuhuone. Säilytystilaa on ruhtinaallisesti ja osa laatikoista ja kaapeista on jopa tyhjänä. Meillä ei ole tiskikonetta, mutta pesukone on. Tosin, täällä on näkynyt suhteellisen paljon itsepalvelupesuloita, joten sen puuttuminen ei olisi ollut ongelma. Vrsinkin, kun innostumme noin kerran viikossa pesemään pyykkiä ja vaikka koneessa onkin kuivaus- (jos multa kysytään, niin lämmitys-) toiminto, niin kämppä on aika erikoisen näköinen pyykinkuivauksen aikaan. Joka rivassa ja lampussa roikkuu pari sukkaa ja niitä mä sit aina ohikulkiessani yritän liuhutella kuivaksi. No jaa, on meillä kylpyhuoneessa kuivaustoiminto, mutta ei se niin tehokas ole. Parveke on sen verran kapea ja piktkä, että sillä me ei ole tehty yhtikäs mitään. Se on tosi katupölyinen, eikä siinä ole minkäänlaisia parvekekalusteita. Mitä siinä sitten pitäisi tehdä? Ilmeisesti seistä vaan ja yrittää olla koskematta mihinkään. Ei siis niin kovin houkuttelevaa!

Takanawa Duplex: ...ja aamupuuro jatkuu...

Siivous, eli imurointi ja pyyhkeiden ja lakanoiden vaihto meillä on maanantaisin. Se on aika kiva. Mut mikä meille on tuottanut vähän äänvaivaa on lajittelu. Täällä on todella hankalan oloiset lajittelutyylit, joista ei olla ehkä vieläkään päästy ihan kärryille. Mies on ottanut sen aika hyvin vastuulleen, mikä on hienoa. Tässä asunnolla tietenkin lajitellaan suuri osa, mutta kuulemma siellä roskishuoneessa on niin kiukkuinen roskistenlajittelija, että asiat pitää ihan oikeasti tehdä oikein. Se heppu tosiaan on päivän siellä roskien keskellä ja avaa kaikkien roskikset tarkistaakseen, että ne on lajiteltu oikein. 

Takanawa Duplex: makkarin saa erotettua
paperinohuilla liukuovilla

Pesukoneen lisäksi meillä on täällä käytössämme mikro, vedenkeitin ja riisinkeitin. Viimeisintä ei olla vielä kertaakaan käytetty, eikä nyt varmaan tässä vajaassa kahdessa viikossa enää käytetäkään. Löytyy myös TV, jota ei olla katsottu ollenkaan sekä VHS-nauhuri, joka toki surraa tossa koko ajan, hahhah...

Takanawa Duplex: pesukoneella on oma pieni huone

Takanawa Duplex: mikro on kanssa aika selkeä ilman käyttöohjetta

Pesukoneen käyttöön saimme etukäteen vinkin. Täällä vaatteet pestään 30 asteessa. Siinä ei paljon ketsuppitahrat lähde, jos ei ole mitään tahranpoistoainetta. Niinpä otin mukaani Marseillesaippuaa, jolla on kyllä lähtenyt ihan hienosti tahrat vaatteista. Kai mä oon joku moukka, kun en ollut ennen sellaisesta kuullutkaan. Marseillesaippuasta kyllä ja sen käytöstä esim meikkisiveltimien pesuun, mutten tahranpoistoon vaatteista. Hehheh, tulipa siis taas opittua jotain. Pesuaineet täällä on joltiseenkin ytyjä, koska mun mustat housut tuli pesusta harmaina takas. Siitä viksuuntuneena olen alkanut jaksaa kääntää vaatteet nurinpäin ennen pesua. Ilman kunnollista ohjekansiota emme olisi varmaan osanneet käyttää tätä tai muitakaan kodinkoneita. Kaikki kiitos ohjeistuksen laatijalle.

Takanawa Duplex: maljakon virkaa toimittaa
kahvikuppi ja muovilaatikko

Takanawa Duplex: tuoksuvessapaperi
romantisoi tätä ankeutta

Takanawa Duplex: Suihkuhanaa ylettyy käyttämään
myös lattialla maaten
Kakkoskerroksessa meillä on sellaistakin luksusta tarjolla, kuin hierontatuolit. Mies oli kerran lähtenyt etäpäivänä siivoojaa evakkoon ja mennyt sinne. Kehui sitä sitten kovasti ja käskis mun painella sinne yhtenä iltana. 100 jeniä ei ole paha hinta kokeilulle, ajattelin. Olin väärässä! Siinä viheliäisessä laitteessa on kaikki muuten ihan kohdillaan, mutta siinä on erittäin pirullinen pohkeenpuserrin. Kun siihen ekaa kertaa siis menin, niin luulin, että multa lähtee taju. Se laite nappas äkkiarvaamatta un sääret loukkuun ja puristi niin kovaa, että luulin, että mun pohkeet poksahtaa. Tuli pakokauhu. Olin ihan sokissa, kun se teki niin ja yritä nyt siinä sitten äkkiä kauhu puserossa saada selkoa japaninkielisestä kauko-ohjaimeksta, jossa niitä eri hierontaohjelmia voi säätää. Vihdoin sain nyhdettyä koipeni ulos siitä ja loppuhieronnan ajan makasin koivet kattoa kohti, puolikireenä siitä, että milloin se nappaa jonkun toisen osan loukkuunsa. No, olen siellä nyt käynyt pari kertaa ja viksuna ihmisenä lukenut tarkemmin käyttöohjeita. Nyt jo osaan laittaa sen pohjeosuuden pois, joten uskallan nykyään loikoilla siinä vähän rauhallisemmissa tunnelmissa. Joku varoituksen sana olis kyllä ollut ihan paikallaan, sanon minä.

Takanawa Duplex: appiukkoa ihmetytti sähkökaapin
 (tms) rakentaminen keskelle isoa hienoa terassia. Kieltämättä
omaperäinen ratkaisu.

Ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä tähän löytöön! Suosittelen käyttämään hakusanaa "serviced apartments", jos etsii tämäntyyppistä majoitusvaihtoehtoa Japanista. Monillakaan ei ole kunnollisia nettisivuja, saati englanninkielisiä sivuja, mutta esimerkiksi jo Google kuvahaun kautta voi päästä jonkun hyvän asunnon jäljille.

Takanawa Duplex: hieman vehreämpää näkymää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kritisoi, kiitä tai kehu. Mikäs muu vielä alkais K:lla..? No, kommentoi!